sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Kurssiesite: University of Life and Experience


Ensimmäisen lukukauden pakolliset ja valinnaiset kurssit:

Parisuhde-elämän alkeiskurssi: Kurssilla perehdytään yhteiselämän alkeisiin. Miten suhtautua, kun toinen on jatkuvasti samassa tilassa? Kuinka toimia konfliktitilanteissa? Miten helpottaa yhteistä arkea? Keskeisenä tavoitteena on opetella joustamisen jalo taito, pitäen kuitenkin kiinni omista periaatteista. 
Kurssi on tarkoitettu alan jatko-opintoihin suuntautuville, mutta sopii myös yleisluontaisen elämänkoulun koulutusohjelmaan. (+100op)

Henkilökohtainen talousmatematiikka: Mikä on halvin ruokakauppaketju ja mikä on yhden aterian hinta? Milloin kannattaa ostaa junalippu ja milloin mennä pummilla? Kurssilla perehdytään raha-asioiden hoitoon ja kukkaron nyörien kiristämisen taitoon. Avataan oma pankkitili vieraalla kielellä sekä harjoitellaan itsepalvelukassalla maksamista. Huom! Kurssille osallistuminen edellyttää aiempaa rahankäyttökokemusta. (+50op)

Vuorovaikutus ja kulttuuri (jatkokurssi): Kurssilla perehdytään vieraan kulttuurin kirjoittamattomien sääntöjen saloihin. Oppimistekniikkana toimii "kokeile ja nolaa itsesi". (+50op)

Italian alkeet: Ciao! É possibile avere un sachetto? Due biglietti a Genova. Grazie. Un caffe per cortesia. Il conto, per favore! Quanto costano questi? Dove andare l'autobus a Ikea? Disastro totale.
Kurssilla ei opiskella lainkaan kielioppia vaan fraaseja tulee kopioida päähän sen mukaan kun niitä kuulee ympäristössä. Kurssilla sovelletaan myös suosittua "kokeile ja nolaa itsesi" oppimistekniikkaa. 
!Ainoana kurssimateriaalina toimii lähikaupan ruokatarjousesite sekä italiankielinen Cosmopolitan. (+100op)

Puhtaus on puoli ruokaa!: Pakollinen kurssi kaikille UOLE-ohjelmasta (university of life experience) valmistuville. Nopea käytännön perehdytys ympäristön siistinä pitämiseen minimitarvikkeilla. Opetellaan kuinka kylpyamme pestään tiskiharjalla, vihersmoothie kokataan kattilassa ja eteisen kokolattiamatto mopataan imurin puutteessa. Syksyn 2015 haasteena on opettaa intialaiset huonetoverit lajittelemään jätteitä. (+45op)


Valinnaiset aineet:

Ciao tutti!: Kuinka saada ystäviä? Käytännön harjoitusten avulla opetellaan small-talk repliikkejä, uskottavaa lempeää hymyä ja stailataan ulkonäkö helposti lähestyttäväksi. Sopii niin sosiaalisille tampioille kuin edistyneemmillekin karismakarpaaseille. Tällä kurssilla kaikki ovat samalla viivalla! (+100op)

La moda italiana: (taso 1) Kurssilla lähestytään italialaista tappavan tyylikästä muotimaailmaa aluksi tarkkailemalla ja edetään vähitellen tarkkaan mietittyjen vaatekappaleiden oston harkintaan. Prioirisoidaan muutama must- hankinta kuten syystakki ja korolliset saappaat. Tasot 2 ja 3 ovat vaativampia. Edellytyksenä taloudellinen yltäkylläisyys. (+30op)


Kaikki kurssit suoritetaan itsenäisesti.

Ei kommentteja: