sunnuntai 19. joulukuuta 2010

täs vähä taas

  Kaikkihan välillä kelaa olevansa poikkeuksellisen erityisiä tai erilaisia tai jotenki muita oudompia, pimeämpiäja vammasempia. kuitenki sit saa tietää et jotkut muutkin kaverit puhuu jostain niin tyhmistä asioista ku ite, mut en vaan voi käsittää et pystyykö kukaan mun luokkakaveri esimerkiks puhumaan sellasista asioista kun mä ja aila. tai siis kun välillä jos heitetää jotain armottoman rivoo ja epäsovinnaista niin näkee et ihmiset on oikeesti silleen O_O. 
    ja se että meiän yks viimekesän hauskimpia naurunaiheita oli uutisotsikko "9-vuotias poika hukkui kesäleirillä" ja heti kun nähtiin se kaupassa niin naurettiin ittemme aivan totaalisen hengiltä ja sen jälkeen se oli sellanen ''hahaa tunari meni hukkumaan, kannattiko noin nuorena mennä kuolemaan hehehhJHEHREHEHE HAAHSAS'' ja muutenki yleisesti jos joku jossain leffassa vaikka kuolee tai jonku vanhemmat tai ystävät kuolee nii se saattaa hyvinkin olla meiän mielestä hauskaa. tai se että johonki sattuu on myös hauskaa, moraalitonta mutta erittäin hauskaa (: ja jos sanotaan muiden kuullen että hyi helVetti miten ruma lapsi, yök jos toi ois mun nii en pitäis sitä niin saadaan heti ihan mielettömiä mulkasuja ja saarnaa. ei asia varmaan oikeesti oo silleen että heittäisin ruman lapsen säkissä järveen mut välillä on vaan tarve olla ilkee ja ajatella ilkeesti. tälläset asiat saa välillä mut miettimään et ollaanko oikeesti poikkevan ilkeitä tai tyhmiä ja jotenki erilaisia, mut mä tuskin saan siihen koskaan vastausta.
   voin kuvitella ehkä sniikisti et yhet ihmiset saattais puhua jotain sellasta ku me. ja siis en nyt tosiaankaan oo aikomassa kertoo että mitä nää mein aiheet koskee koska elän edelleen siinä luulossa ettei kukaan selväjärkisyydeltään ymmärtäis. se on hienoo että on oikeesti sellanen kaveri kenelle voi puhuu nolostelematta ihan mistä vaan _ikinä_. mut se on sit eriasia et sattuuko ikinä sille päälle et kertois jotain henkilökohtasii tunneasioita yms.

   yks isoimmista asioista mitkä mua ärsyttää todella paljon, silleen kismittää on se jos mua kyseenalaistetaan jotenki tai mun mielikuvitusta tai teorioita kyseenalaistetaan. okei en tiiä onks se kyseenalaistamista, ei kai mut se sopi niin nätisti tohon lauseeseen et piti käyttää sitä. mut siis esim jos oon kertomassa jotain mun mahtavaa yöllä keksimää teoriaa ufojen olemassaolosta ja joku tulee kysyy että öö allu mitä leffaa sä oot oikeen kattonu....? nii tekee mieli huutaa et oo hiljaa vammanen yhyy jos sä oot tylsä ja vitun suppee ja sun kaikki mielikuvitus pohjautuu elokuvista mut anna mun elää ja olla mielikuvituksellinen. vaikkei siihen ois mitään syytä mut tulkitsen tollaset kysymykset vaan niin ärsyttävinä ja sellasina...

   yks yö keksin taas yhen tavan kuvailla vertauskuvilla ihmistä ja sen elämää kun puhuttiin yhestä ihmisestä.
ihmisillehän sanotaan esim koulussa jos joku suree huonoa menestystä että ''hei pää pystyyn sä oot huono tossa mut hyvä jossain muussa'' mä en usko siihen. miks kaikki ois silleen? mun mielestä se voi olla silleen että joku voi olla hyvä ihan kaikessa, upeen näkönen ja hauska ja mukava ja luotettava ja luonteikas ja kaikkee mistä pidetään ja jotkut ihan täysin luusereita, ja rumia ja lihavia ja tyhmiä eikä onnistu ikinä missään. ja sit on sellasii jotka on hyviä toisessa ja huonoja toisessa jne.
   tää mun vertauskuva on siis sellanen iso miksauspöytä jossa on niitä mitä voi säätää ylös ja alas ja ne niin ikään kuvaa ihmisen luonteen eri osa-alueita ja vaikka ulkonäköä ja mitä vielä.
sit pääsen asiaan. pienempänä mulla oli yks kaveri ja sillon luulin et se on hyvä kaikessa ja täydelllinen ja ihan paras koska sen koulumenestys oli varmaan viimesen päälle kymppiä ja se urheili ja osas soittaa soittimia ja sil oli aina rahaa jota se osas käyttää hyvin ja täydellinen perhe ja aina kiva siisti huone ja se osas hallita ja hillitä kaikkee ja se oli sellane kiva kaikille. mut sit jotenki tiet vaan erkani, vaikka voitais edelleen olla ihan hyvin yhtä hyvii kavereita kun sillon.
   mut nykyään, tänä vuonna oon alkanu kypsyy siihen ihmiseen. se ottaa muita päähän enemmän ku koskaan ja sit tajuttiin ailankans et miks. koska se on siinä mun äskettäin kuvaillussa miksauspöydässä miksattu niin sopivaks. se on ihmisenä niin sopiva SOPIVA, keskinkertanen. keskivaihe. se on sellanen hyvä kaikessa, hillitysti hullu ja jokaikinen piirre siinä on niin keskinkertanen. se ei oo kaunis eikä ruma, eikä viehättävä eikä sen vastakohta.  
  jos se miksauspöydän voluumiasteikot on 0-10 niin se on jokaikisessä äänessä ja säätökohdassa se 5. en voi edes sanoo vihaavani tätä ihmistä koska kaikki mikä siihen liittyy on keskinkertaista. mun tunteet sitä kohtaan on keskinkertaset. ja ollaan muidenki kanssa puhuttu tästä ihmisestä, (ei varsinaisesti pahaa) mut on käyny ilmi et tosi monelle se on sellanen keskinkertanen ystävä. siihen voi luottaa keskinkertasesti ja se on kaikinpuolin keskinkertanen.
tää oli mulle silleen uus oivallus, et en vaan kykene tulemaan toimeen ihmisten kanssa kenen miksauspöydässä mikään ei oo säädetty täysille. keskinkertaset ja sopivat ihmiset ei vaan yhtään oo mun tyyppiä. mut en silti vihaa niitä.

 ja vielä miete vuosien takaa: Millään ei periaatteessa ole vastakohtaa mut on silti ihan ok käyttää vastakohta termiä sanomalla vaikka että ruman vastakohta on kaunis koska mitäpä muutakaan siinä käyttäis eikä kaikessa tarvii oikeesti näsäviisastella

  ja loppuun vielä, mun isoveli on paras tyyppi ikinä IKINÄ. sen elämä on kaikkee sitä mitä mäki haluisin mun elämän sisältävän (miinus hankaluuksiin joutumisen taito) ja se on myös täydellinen vastakohta ihmiselle josta kerroin äsken.

 ps. must tuntuu et täs teksis on ihan sikana lauseenmuodostusvirheitä. noi sanojen muodot ja kaikki saattaa olla vähän vaikeesti ymmärrettäviä koska oli koko ajan sellanen olo et miten tää kirjotetaan mut joo

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

oot älykäs ja tollanen

alluluuu kirjoitti...

jeee

mia kirjoitti...

eiks sua ikinä ärsytä ku pystyt ajattelee niin isoja asioita ja oot niin fiksu :D tai siis sillee

hansski kirjoitti...

ps ihmiset ei oo hyviä tai pahoja, meissä kaikissa on kumpaakin. se kumman mukaan toimimme, määrittää meidät :)

alluluuu kirjoitti...

joo ei ärsytä :DDD

hansski: ettei vaan ois harry potter vitosest toi viisaus? :D

hansski kirjoitti...

heheeeee mistä ihmeesta arvasit:DD oot uskomaton

alluluuu kirjoitti...

se mä oon